Return to news
2 October, 2018
НАКО 9: на Щоквартальному засіданні затвердили користування землями Міноборони як тему наступного дослідження

30 вересня – 2 жовтня у Києві відбулося 9-те Щоквартальне засідання НАКО. Ключовими темами для обговорення були антикорупційна та адвокаційна діяльність для прискорення реформ у секторі безпеки і оборони України.

Корупційні ризики у системі користування майном Міністерства оборони, зокрема, землею, затвердили як тему наступного дослідження. Керівник НАКО із досліджень та адвокації доктор Лада Рослицька представила детальний проект дослідження цього питання. Інший проект запланованого дослідження стосувався питання секретності та Державного оборонного замовлення.

 

Комітет також обговорив подальшу адвокаційну стратегію щодо недавно опублікованих досліджень, серед яких корупційні ризики в оборонних закупівлях та системі забезпечення військовослужбовців житлом.

Окрім того, члени НАКО прийняли рішення продовжити консультації із державним оборонним концерном “Укроборонпром” у питаннях, пов’язаним із незалежним міжнародним аудитом.

В рамках щоквартального засідання Комітет провів низку зустрічей. Зокрема, члени Комітету зустрілися із Заступником Глави Адміністрації Президента України Валерієм Кондратюком, послом Японії в Україні Сумі Шігекі, членом Рахункової Палати Валерієм Яремчуком та президентом Фонду “Відродження” Олександром Сушко. Обговорювали нагальні проблеми сектору безпеки і оборони України, разом із можливими шляхами співпраці. Паралельно відбулася також зустріч із Головою Наглядової Ради “Укроборонпрому” Михайлом Згуровським та заступником Гендиректора “Укроборонпрому” Сергієм Омельченко.

  

Подальші кроки, необхідні для покращення ситуації із забезпеченням військовослужбовців житлом та просування тендеру на закупівлю міжнародного аудиту “Укроборонпрому”, обговорили із Заступником Глави Адміністрації Президента України Валерієм Кондратюком. НАКО також зустрівся із Наглядовою Радою та керівництвом “Укроборонпрому”, щоб обговорити тендерний процес закупівлі міжнародного аудиту та консультаційних послуг. Роль парламентського нагляду у секторі безпеки та оборони, а також різноманітні корупційні ризики та проблеми обговорювали на традиційному робочому сніданку із низкою парламентарів.