Return to news
30 October, 2021
Росії нема чого протиставити “Байрактару” - експерт НАКО
Політично Україна та союзники мають зробити усе, щоб примусити відмовитися Росію від своїх агресивних планів. І застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу «Байрактар»  у зоні проведення ООС — це продовження політики України, але вже у військовому засобі. При чому Росії нема чого протиставити цій зброї.

Про це у ефірі “Громадського радіо” сказав військовий експерт Незалежної антикорупційної комісії Олександр Саєнко.

“Це було зроблено максимально гуманно: застосовували високотехнологічну, високоточну, високоефективну зброю і завдали високоточний удар саме по гаубиці, особовий склад не постраждав. Наша перевага у тому, що «Байрактари» набагато сучасніші та ефективніші, ніж російські аналоги. Росії нема чого протиставити цій зброї”, - прокоментував експерт.

"У той же час, не можна недооцінювати військові спроможності Росії. Україна має подбати про захист від можливих ракетних ударів та посили протиповітряну оборону", - додав він. 

“Нам потрібні засоби протиповітряної оборони. Наша промисловість здатна налагодити таке виробництво, однак на це піде час. Я б пропонував купувати системи, аналогічні «Бук», які здатні закрити повітряний простір України та будуть сумісні із системами НАТО”, - сказав експерт.