Return to news
22 February, 2022
Військовий експерт НАКО озвучив проблеми ухваленого Закону про нацспротив
Закон “Про основи національного спротиву” ухвалили в “сирому” вигляді та без обговорення з громадськістю та експертним середовищем. 

Про це в ефірі “ЕкоТВ” сказав військовий експерт-аналітик НАКО Олександр Саєнко.
 

“Перш за все необхідно пояснити, що і з якою метою робиться, залучити громадськість до обговорення законопроєкту, дати змогу експертам розробити рекомендації. Але комунікація тут провалена: закон приймають, не проводячи нічого з перелічененого. А тепер, прийнявши сирий закон, до нього постійно вносять нові й нові зміни. При чому цей процес трансформації триває в умовах можливого нападу Росії”, - заявив Саєнко.

На думку експерта, передбачена законом система територіальної оборони - недосконала. Адже відповідно до неї, люди мають йди до військкоматів, отримують зброю і лише тоді зможуть виконувати задачі. Це призводить до втрати часу. 

“Бійці територіальної оборони мають зберігати легку стрілець зброю в себе вдома. Тоді у разі вторгнення, оголошення військового стану територіальна оборона буде мати змогу зібратися і відразу виконувати завдання із захисту території”, - підкреслив він. 

Фото - за сайту Армія.Інформ