Return to news
22 November, 2021
Законопроєкт про СБУ планують розглянути за спрощеною процедурою

Законопроєкт про СБУ планують приймати за спеціальною пришвидшеною процедурою. Зараз збирають підписи, необхідні для того, щоб її застосувати. Тоді приймуть близько сотні правок замість необхідних нині 2700. 

Кожна фракція і депутатська група запропонує лише п’ять принципових поправок, які раніше не були враховані профільним комітетом. І кожен депутат, який раніше вносив правки, зможе подати одну, найважливішу з його точки зору. Це пояснила депутатка Мар’яна Безугла, яка ініціювала збір підписів. 

В інтерв’ю “Суспільному” вона сказала, що західні партнери закликають прийняти законопроєкт якнайшвидше. А через велику кількість правок його розгляд може затягнутися.

Ми у НАКО погоджуємося, що реформувати СБУ потрібно якнайшвидше. Втім наголошуємо, що у законі обов’язково слід передбачити дієві механізми громадського контролю за діяльністю спецслужби, створити надійні канали повідомлення про можливі корупційні правопорушення чи порушення прав людини з боку СБУ. Більше можна прочитати за посиланням.

 

Фото - з сайту СБУ