Повернутись до новин
25 липня, 2019
Громадcькість представила Антикорупційну Стратегію, яка враховує всі рекомендації НАКО
25 липня 2019-го громадські активісти представили нову Антикорупційну Стратегію, яка має визначати державну політику у сфері протидії корупції. Документ було розроблено Центром політико-правових реформ (ЦППР) із урахуванням всіх рекомендацій НАКО у тому, що стосується сектору безпеки і оборони.

Антикорупційної стратегії в Україні не було з 2017-го року. За словами Члена Правління ЦППР Миколи Хавронюка, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) наразі не справилося із таким завданням, тому цю частину роботи довелося робити громадським експертам.

На думку Голови Нацради з питань антикорупційної політики при Президентові України Руслана Рябошапки, ключові зміни мають першочергово торкнутися сектору безпеки і оборони, державних банків, енергетики та видобувних галузей. Національна Рада з питань антикорупційної політики при Президенті України зобов’язалася затвердити Антикорупційну стратегію до кінця 2019-го. Про це повідомила майбутній депутат від партії «Слуга Народу» та експертка з антикорупційного законодавства Анастасія Красносільська. Вона також зазначила, що паралельно із затвердженням антикорупційної стратегії необхідно зосередити уваги на протидії топ-корупції, повернути відповідальність за незаконне збагачення і перезавантажити НАЗК.