Повернутись до новин
9 грудня, 2018
Команда НАКО взяла участь у Міжнародній антикорупційній конференції
26 – 28 листопада Міністерство оборони організувало Міжнародну антикорупційну конференцію у Національному університеті оборони імені Черняховського. НАКО допомагав Міністерству розробити програму заходу.

Також представники НАКО презентували свої доповіді під час конференції. Теми для обговорення варіювалися від впливу корупції на сприйняття України за кордоном, про що говорив Співголова НАКО Володимир Огризко, до ролі НАКО як інституції громадського нагляду у секторі оборони. Володимир Огризко, Співголова НАКО «Корупція під час війни – це злочин проти країни. Самих лише розмов про корупцію недостатньо. Необхідно вживати конкретних заходів».

Олена Трегуб, Генеральний Секретар НАКО «З точки зору законодавства, громадські організації є частиною сектору безпеки і оборони України. Роль таких організацій необхідно посилювати. Це свідчитиме про те, що країна рухається у напрямку демократії та Євросоюзу». Експерти НАКО також презентували результати досліджень щодо корупційних ризиків у сучасній системі управління нерухомими активами Міноборони (д-р Лада Рослицька) та у Державному оборонному замовленні (Тарас Ємчура). Захід, який тривав три дні, об’єднав експертів з боротьби з корупцією з України та із-за кордону: вони поділилися своїм досвідом, висновками та обговорили можливі заходи для зниження корупції у майбутньому.

Перший заступник Міністра оборони Іван Руснак запевнив, що Україна продовжує боротьбу з корупцією попри важкі часи, як це визначено оборонною реформою. А Голова офісу НАТО в Україні Александер Вінніков сказав, що головним пріорітетом у співпраці з Університетом оборони буде виконання Програми з виховання доброчесності за підтримки НАТО. НАКО продовжує підтримувати Національний унверситет оборони у питанні проведення антикорупційних лекцій для працівників сектору оборони. Наступна міжнародна антикорупційна конференція запланована на 5-7 лютого 2018-го.