Повернутись до новин
21 жовтня, 2021
НАКО передала Міноборони плакати "Повідом про корупцію"

2000 плакатів із закликом “Повідом про корупцію”, детальною інформацією, як це зробити та спеціальним QR-кодом передала НАКО в рамках співпраці з Управлінням з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України.

QR-код на плакаті дає змогу викривачам передавати повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень на спеціально захищену пошту Міноборони. Також на плакаті вказані внутрішні канали авторських та анонімних повідомлень: телефон “гарячої” лінії, веб-сайт МОУ, електронна пошта та поштова адреса. Небайдужих інформують, хто такий викривач та які права і гарантії він має згідно з чинним законодавством.

Плакат розробив Науковий центр проблем виховання доброчесності та запобігання корупції у секторі безпеки та оборони Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського спільно з Управлінням з питань запобігання та виявлення корупції Міноборони.

“Завдяки цим плакатам військовослужбовці Збройних Сил України зможуть дізнатися, яким чином повідомити про корупцію в армії. А сучасні цифрові технології дають змогу зробити це одним кліком. Плакати буде розповсюджено у структурних підрозділах Міноборони, військових частинах, командуваннях видів ЗСУ та органах військового управління, вищих військових навчальних закладах, а також серед державних підприємств, що відносяться до сфери управління МОУ”, – каже заступник начальника управління - начальник відділу з питань взаємодії з викривачами, роботи з повідомленнями зазначеного Управління полковник юстиції Віктор Осадчук.

НАКО передало плакати в рамках комунікаційної підтримки Міноборони щодо виконання Антикорупційної програми МОУ на 2021-2024 роки, до розробки якої наша організація була активно долучена. Зокрема, програмою передбачено розповсюдження інформаційних пам'яток щодо правового статусу викривача і роботи внутрішніх каналів повідомлень.