Повернутись до новин
11 лютого, 2019
НАКО презентував Запитальник до кандидатів на пост Президента України щодо корупції у секторі оборони
Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО) розробив запитальник, щоби проінформувати українських виборців про підходи кожного кандидатів у президенти до боротьби з корупцією в секторі безпеки і оборони (Див. додаток).

У період протистояння російській військовій агресії ці запитання є чи не найважливішими з точки зору основних завдань майбутнього Верховного Головнокомандуючого. Вперше в історії українських президентських виборів незалежна громадська організація розробила такі запитання та надіслала їх кожному кандидату у президенти.

Традицію опитувати кандидатів у президенти ми запозичили у Франції та Сполучених Штатів, де подібні опитування проводять перед кожними виборами. «Реформа безпекового сектору та подолання корупції у цій системі є ключовими умовами забезпеченя національної безпеки України. Дуже важливо, щоби кандидати у президенти відповіли на ці сім запитань, адже це допоможе виборцям отримати цінну інформацію і зрозуміти, які погляди має наступний президент щодо майбутнього України», – зазначив Володимир Огризко, Співголова НАКО. Окрім запитань до кандидатів у Президенти України ми розробили онлайн-платформу, на якій зібрані відповіді кандидатів та посилання на матеріали, які дають краще розуміння способів подолання корупції в секторі безпеки і оборони. Посилання на онлайн-платформу: https://nako.org.ua/vybory2019/ Віримо, що цей проект буде цікавим та корисним для Вас. Водночас, сподіваємось на подальшу співпрацю. Переглянути відео прес-конференції: https://www.youtube.com/watch?v=kZYYLLePg34&=&feature=youtu.be Контакти для преси: Емілія Дєнєжна | edieniezhna@transparency.org | +38 097 431 66 33 Завантажити прес-реліз