Повернутись до новин
28 січня, 2022
Онлайн прес-конференція з Єнсом Столтенбергом
Двері НАТО - відкриті для України. На цьому вкотре наголосив генеральний секретар Альянсу НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на питання виконавчої директорки НАКО Олени Трегуб під час прес-конференції онлайн, яка відбулася 28 січня. При цьому він підкреслив важливість незалежного вибору будь-якої країни, яка хоче приєднатися до Альянсу.
Не називаючи прямо Росію, він дав зрозуміти, що у Москві чітко усвідомлюють, що вони маніпулюють інформацією, коли намагаються переконати світ у тому, що деякі країни хочуть приєднатися до НАТО не тому, що це їхній власний, незалежний вибір.
Онлайн-конференція зі штаб-квартири НАТО у Брюсселі була організована американським аналітичним центром Атлантична Рада (Atlantic Council). Ключова тема заходу - відповідь НАТО на посилення напруги у Європі, спричинене передусім нарощуванням військових сил Росії на кордоні з Україною. До участі у конференції Атлантична Рада запросила представників громадянського суспільства з різних країн світу. Нагадаємо, що Трегуб є стипендіатом Millenium Fellowship в Атлантичній Раді США.