Повернутись до новин
6 травня, 2021
Прогрес України у реформах у сфері антикорупції та доброчесного врядування – безпосередня умова підтримки Сполученими Штатами
Прогрес України у реформах у сфері антикорупції та доброчесного врядування – безпосередня умова підтримки Сполученими Штатами. Про це йшлося під час зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена з представниками громадянського суспільства, антикорупційних органів та бізнесу. Позицію Незалежної антикорупційної комісії представляла виконавча директорка Олена Трегуб.

Серед ключових тем – відкат реформи корпоративного управління державних підприємств, потреба у посиленні антикорупційних інституцій та судова реформа.

Необхідна умова продовження плідної співпраці між Україною та США – прозорість і об’єктивність добору на посади у ключові інституції.

Також представники громадянського суспільства говорили про те, що план членства України в НАТО може допомогти і у посиленні національної безпеки нашої країни, і у впровадження реформ.

«Сподіваємося, що українська влада пришвидшить реформи у секторі безпеки і оборони», - зазначила Олена Трегуб.
Зокрема, ключові пріоритети у цій сфері - імплементація закону про оборонні закупівлі, який має наблизити нас до стандартів НАТО, та реформа корпоративного управління Державного концерну "Укроборонпром".