Повернутись до новин
8 вересня, 2021
Опубліковано проєкт Держстратегії забезпечення рівних прав жінок та чоловіків
Міністерство соціальної політики України оприлюднило для громадського обговорення проект Державної стратегії забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків до 2030 року. Документ враховує відповідні рекомендації НАКО у секторі безпеки і оборони.
 
Ключові завдання Стратегії — створити дієві механізми, які допоможуть забезпечити рівні права і можливості жінок і чоловіків у різних сферах суспільного життя та на всіх рівнях. Йдеться про можливості у таких сферах, як безпека і оборона, освіта, охорона здоров’я, соціальний захист, культура, спорт тощо.
 
У разі якісної імплементації цієї стратегії, жінки та чоловіки зможуть брати рівну участь і користуватися результатами сталого економічного розвитку, отримають рівний доступ до всіх видів економічних ресурсів, будуть вільними від насильства, зокрема, пов’язаного з конфліктом і будуть брати рівну участь у розбудові миру та постконфліктному відновленні. Наразі UN Women Ukraine, Урядова уповноважена з ґендерної політики та Мінсоцполітики проводять відповідні консультації з громадськими організаціями, участь в яких бере і НАКО.