Повернутись до новин
26 жовтня, 2018
НАКО та Рахункова палата разом виявлятимуть корупційні схеми
На фото: Ігор Яремчук, Член Рахункової палати, виступає на конференції НАКО, присвяченій корупційним ризикам у системі забезпечення житлом військовослужбовців ЗСУ
Щоб провести ефективну реформу системи забезпечення військовослужбовців Міноборони житлом, необхідно чітке розуміння того, що сприяє корупції та поганому управлінню у рамках цієї системи. Щойно НАКО завершив підготовку звіту про проблему із забезпенням житлом військовослужбовців ЗСУ, Рахункова Палата України оприлюднила свої висновки та рекомендації щодо вдосконалення оборонної житлової системи України.
Тепер НАКО та Рахункова палата почали співпрацювати, щоб виявити найпоширеніші корупційні схеми та вдосконалити систему. Рекомендації, надані обома інстанціями, не можна і надалі ігнорувати. Працюючи і далі над дослідженням житлової проблеми у ЗСУ, наразі НАКО вивчає корупційні схеми у цій системі. Нагадаэмо, ця тематика раніше була схвалена Міністерством оборони та його відділом внутрішнього аудиту разом з міжнародними партнерами.