Повернутись до новин
29 жовтня, 2021
Під час приватизації “Мотор Січі” держбюджет недоотримав суттєві суми - Трегуб
Під час приватизації “Мотор Січі” держбюджет недоотримав суттєві суми. Тоді комісія з приватизації Фонду державного майна України відокремила частину власності із загального обсягу держпідприємства,  а після приватизації – безоплатно передала її покупцю. 
 
Про це NewsPrice розповіла Виконавча директорка Незалежного антикорупційного комітету (НАКО) Олена Трегуб, коментуючи кримінальну справу щодо одного з найбільших авіаційних підприємств України - “Мотор Січі”. Нагадаємо, Служба безпеки України розслідує “обставини порушення законодавства при приватизації державного підприємства”, яка відбулася ще у 90-х роках.
 
“Підприємство не мало бути продано одній людині. У той час уряд країни проводив експеримент, згідно з яким 41% акцій планувалося віддати співробітникам компанії, частину – виставити на конкурсну реалізацію, а ще частину – віддати інвестору, який зобов’язався розвивати в Запоріжжі галузь виробництва авіаційних двигунів. Але, в результаті одноосібним власником став саме Богуслаєв, який викупив через підставні фірми акції співробітників і став бенефіціаром компанії, яка виграла конкурс”, - каже Олена Трегуб.
 
Детальніше - у матеріалі “Мотор Січ” розбрату”.