Повернутись до новин
11 лютого, 2020
При профільному Комітеті розпочала роботу група з реформування «Укроборонпрому»
11 лютого 2020 при Комітеті Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки розпочала роботу Робоча група з реформування державного концерну «Укроборонпром» та державних підприємств оборонно-промислового комплексу і Державної Служби експортного контролю.
У першому засідання взяли учать законодавці, представники державних органів та агентств, «Укроборонпрому» та представники громадськості. Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО) представляла генеральна секретарка Олена Трегуб. На засіданні обговорили реформування «Укроборонпрому», зокрема, корпоратизацію та фінансове оздоровлення.
Роман Бондар, заступник Генерального директора концерну з трансформації, наголосив на необхідності здійснювати реформу за стандартами Організації економічного співробітництва та розвитку. Володимир Усов, який представляв  Державне космічне агентство, зазначив, що ключові проблеми їхнього агентства дуже схожі на ті, які має «Укроборонпром». Усов наголосив, що потрібна корпоратизація і зосередження уваги на розвитку космічної галузі, а не на непрофільних активах. Депутат Руслан Требушкін з Комітету нацбезпеки, оборони та розвідки запропонував долучити до законотворчого процесу з вищезазначених питань широке коло депутатів від різних політичних партій і експертів. Цю пропозицію було підтримано.
Надалі робочу групу поділять на дві підгрупи: одна буде опікуватися реформою «Укроборонпрому» та державних підприємств, інша – Державною службою експортного контролю.