Повернутись до новин
11 вересня, 2019
Щоквартальне засідання НАКО 13: Комітет обговорив реформи із стейкхолдерами
9-11 вересня 2019 у Києві відбулося щоквартальне засідання НАКО №13.

За традицією, до засідання долучилися представники програми Transparency International Defence and Security – директор Стів Франсіс та менеджерка програми у Європі Кароліна МакЛахлан. Разом вони затвердили публічну презентацію останнього дослідження про Реформування державного оборонного замовлення, обговорили результати проекту Парламентського зобов’язання та затвердили коротко- та довгострокові дослідницькі та адвокаційні цілі НАКО.

В рамках засідання відбулася низка зустрічей Комітету з ключовими стейкхолдерами сектору безпеки і оборони. Представники НАКО зустрілися із новопризначеним міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофієм Миловановим та членами його команди. Комітет передав пану Милованову дослідження НАКО про реформування системи державного оборонного замовлення. Всі учасники наголосили на важливості співпраці задля зниження загального рівня корупції в оборонному секторі. Члени Комітету також зустрілися з Гендиректором «Укроборопрому» Айварасом Абромавичусом та домовилися, що НАКО буде підтримувати Укроборонпром на шляху до реформи корпоративного управління відповідно до стандартів ОЕСР.

Заходи в рамках щоквартального засідання НАКО відбулися за підтримки Департаменту з міжнародного розвитку Великої Британії (DFID) та Міжнародного фонду «Відродження».