Повернутись до новин
11 лютого, 2022
Україна отримає підсилення у безпековій сфері завдяки створенню Альянсу з Великобританією та Польщею - Трегуб
Україна має шанс створити Альянс з Великобританією та підсилити військово-технічне співробітництво. Перспективи для держави від такого формату партнерства прокоментувала виконавча директорка НАКО Олена Трегуб в ефірі каналу “Перший діловий”.

“Після того, як Великобританія вийшла з Євросоюзу, вона переглянула свою зовнішню політику і стала уважніше дивитися на Україну. Британія позиціонує себе як країну, яка створює нові альянси, і Євросоюз це прийняв”, - зазначила Олена Трегуб.
 

На її думку, підписання відповідної угоди між Великобританією та Україною про будівництво ракетних катерів, також є свідченням прагнення створення безпекового альянсу.

“Під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Лондону була підписана угода про військову допомогу. Для розбудови нашого військового флоту ми отримаємо від Британії позику під 2,5% річних. Це еквівалент близько 2 млрд доларів. Може, це і не така значна сума, але йдеться про політичну складову. Це свідчення того, що Британія хоче зробити з нами безпековий альянс, і це важливіше, ніж просто грошова допомога”, - підкреслила Олена Трегуб.