Повернутись до новин
25 вересня, 2022
Важливо, щоб Південна Корея усвідомила, що Україна перемагає у війні з росією - Олена Трегуб

Південна Корея може забезпечити Україну сучасним високоякісним озброєнням. У цьому переконана виконавча директорка НАКО Олена Трегуб. Під час візиту до Південної Кореї (20-23 вересня) вона зустрілася з політиками, громадянським суспільством, академічною спільнотою та представниками оборонних підприємств, поспілкувалася з мас-медіа.
"Південна Корея змогла вивести свою оборонну промисловість на високий рівень. Сьогодні вона виробляє озброєння та техніку, яка конкурує з продукцією відомих світових виробників стандартів НАТО", - зазначила Олена Трегуб. І нагадала, що цього літа Південна Корея уклала контракт із Польщею, згідно з яким постачатиме Польщі танки та літаки. Це найбільший оборонний контракт Польщі за останні роки - на майже шість мільярдів євро.
"Україна також зацікавлена у південнокорейській техніці. На жаль, Південна Корея притримується політики не продавати і не надавати Україні жодного озброєння. Тому поки ми отримали від неї лише гуманітарну допомогу на 100 млн доларів, за що Україна висловлює вдячність. Також Південна Корея затвердила введення економічних санкцій щодо Росії і на політично та морально підтримує Україну", - каже виконавча директорка НАКО.
"Зараз важливо, щоб Південна Корея усвідомила, що Україна переможе у війні з імперською росією і це буде перемога демократії. Важливо, щоб вона почала постачання озброєння Україні якомога швидше. У майбутньому Південна Корея може взяти активну участь у відбудові України", - підкреслила Олена Трегуб. Для того, щоб це сталося, зараз мають докласти зусилля як українська влада й дипломати, так і громадянське суспільство, зазначила вона. 
ВВП росії є таким самим за розміром як і ВВП Південної Кореї, при чому що Росія у 170 разів має більшу територію за Південну Корею. Лише цей один цей факт демонструє, що Південна Корея не повинна сприймати Росію як глобальну силу, наступницю СРСР,  і прив'язати до неї свої економічні і безпекові інтереси. 
Україна після перемоги над Росією стане лідером серед країн колишнього радянського блоку і так само як Південна Корея пам'ятає усі країни, які допомогли їй у війні 1950-1953 року, Україна, яка потребує допомоги сьогодні, памятатиме внесок кожної країни у її перемогу. Загарбницькою імперіалітичною війною, націленою на руйнування глобального порядку, Росія - держава, яка є спонсором тероризму, перекреслила свій потенціал для економічною співпраці і це краще усвідомити раніше, ніж пізніше.