Повернутись до новин
26 вересня, 2022
Залишатися нейтральним під час цієї війни означає підтримувати геноцид - Олена Трегуб
Підтримка Південної Кореї прискорить перемогу України у війні, яку росія розпочала проти неї. А це, у свою чергу, вплине на безпеку не лише Європи, але й самої Південної Кореї та Східної Азії. Таку думку висловила виконавча директорка НАКО Олена Трегуб у інтерв’ю південнокорейському виданню ”m.khan.co.kr” під час свого візиту до Південної Кореї.
 
Йдеться про підтримку військовою технікою та озброєнням. Адже Південна Корея є одним із світових виробників озброєння, зокрема - танків та військових літаків.
 
Під час своєї робочої поїздки до Сеулу Олена Трегуб зустрілася з корейськими політиками, академічною спільнотою, представниками оборонних підприємств та громадських організацій для того, щоб сприяти налагодженню більш тісної співпраці України та Південної Кореї. “Якщо Корея допоможе Україні, для неї також відкриються нові можливості під час відбудови зруйнованої інфраструктури в Україні”, - зазначила вона.
 
Спілкуючись із журналістами, Олена Трегуб закликала не переоцінювати силу росії, яку Україна перемагає. “Зараз Південна Корея недостатньою мірою допомагає Україні. Хоча самій їй свого часу допомогли багато країн. Корея не здійснює активної підтримки озброєнням та пасивна у плані санкцій, які застосовуються щодо росії. Залишатися нейтральним під час цієї війни означає підтримувати геноцид”, - сказала вона.
 
Очільниця НАКО розповіла про звірства російських військових на окупованих територіях. Про катування та страти мирних мешканців і виявлені на звільнених від російських військ масові поховання. Про те, що росія знищує лікарні, школи, продовольчі магазини та енергетичну інфраструктуру, щоб українці цієї зими вмирали від холоду та голоду. При чому навіть вцілілі магазини та аптеки під час повітряних тривог не працюють, припиняє рухатися громадський транспорт. Економіка України зазнає удару, бізнес не може нормально працювати.
 
“Росія - це терорист, який має ядерну зброю. Вона має відповісти за свої військові злочини в Україні”, зазначила Олена Трегуб. І нагадала, що Президент України Володимир Зеленський закликав скликати міжнародний суд у Організації Об'єднаних Націй, де і можу бути встановлена справедливість. Неможливо продовжувати звичну економічну співпрацю з країною, яка здійснює військові злочини і виступає проти усього демократичного світуу, переконана вона.
 
Очільниця НАКО закликала Південну Корею не залишатися осторонь від того, що зараз відбувається в Україні. “Ми прагнемо перемогти і закріпити демократію. Якщо Південній Кореї знадобиться допомога, Україна допоможе їй”, запевнила Олена Трегуб.