Повернутись до новин
25 жовтня, 2018
НАКО бере участь в організації Курсу із запобігання корупції
24 жовтня представники НАКО зустрілися з керівником Наукового центру проблем запобігання корупції у секторі безпеки та оборони полковником Оленою Голотою, щоб обговорити організацію Курсу з питань запобігання корупції з керівниками Апарату Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України.
Курс, присвячений висвітленню основних проблемних питань щодо корупційних ризиків у Міністерстві оборони України, а також можливості подолання корупції за рахунок перегляду підходів до боротьби з корупцією у найбільш уразливих до корупційних ризиків сферах діяльності Міністерства оборони та Збройних Сил України. Курс організовує Науковий центр проблем запобігання корупції у секторі безпеки та оборони Національного університету оборони України імені Черняховського. Захід відбудеться з 26 по 28 листопада. Співорганізатор події – Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони. Серед партнерів - Міністерство оборони України, Transparency Україна, Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, офіс НАТО в Україні, Норвезький центр розбудови доброчесності в секторі оборони (CIDS) та посольство США у Києві. У рамках заходу представники Комітету та Секретаріату НАКО презентують наступні доповіді:
  • «Виклики корупції в Україні. Вплив корупції на сприйняття України за кордоном»,
  • «Ключові проблеми сектору безпеки і оборони очима НАКО»,
  • «Ключові корупційні схеми у питанні нерухомого майна Міноборони»,
  • «Нові підходи до Державного оборонного замовлення».
Завантажити програму курсу можна тут: Курс запобігання корупції для керівників апарату МО та ГШ ЗСУ (Проект 29.10.2018)<2147>. Довідково. Науковий центр проблем запобігання корупції у секторі безпеки та оборони Національного університету оборони України імені Івана Черняховського (далі – Центр) допомагає реалізовувати антикорупційну політику уряду та Міністерства оборони України. Центр функціонує за підтримки Міністерства оборони Великобританії. Основна місія Центру – розбудова доброчесності та підвищення рівня обізнаності й освіченості працівників та військовослужбовців у питаннях запобігання корупції. Зокрема, у контексті особистої поведінки та корпоративної культури. Центр здійснює наступні види діяльності:
  • Проводить курси з питань виховання доброчесності та запобігання корупції в оборонному секторі;
  • Займається науково-дослідною роботою, наприклад, вивчає ставлення суспільства до проблем корупції в оборонному секторі та можливі шляхи запобігання проявам корупції;
  • Допомагає розробляти проекти нормативно-правових актів з антикорупційної тематики.
Центр активно співпрацює із державними структурами України та міжнародними організаціями, які займаються питаннями оборони та протидії корупції. Зокрема, із НАТО та міжнародною неурядовою організацієюTransparency International, а саме з її лондонською філією Transparency International, UK (Велика Британія), яка займається дослідженнями корупційних ризиків у секторі безпеки і оборони. Керівник центру: кандидат економічних наук, доцент, полковник Голота Олена Петрівна.